Web ontwerp

Om een kwalitatief website design door Solid Results te laten maken, heb je een goed plan van aanpak nodig. Een goede planning voor het ontwerpen van je site, zal je helpen om een succesvolle website te ontwikkelen. Er zijn 6 stappen die je kan nemen om een speciale pagina op je website te maken met een actieplan voor jouw website design project.

Informatie verzamelen

De eerste stap is altijd om voldoende informatie te verzamelen over de website die je gaat ontwerpen. Dit houdt in dat je het bedrijf en de industrie begrijpt, evenals de behoeften en doelen van de markt en klanten.

Plan

Dit is het meest cruciale onderdeel van het lanceren van een nieuwe website, het moet namelijk op een creatieve manier worden gepland. Onderzoek en planning zullen je helpen om jouw doel te verduidelijken en je web design te begeleiden. Tijdens dit proces zal je een SEO-strategie voor de website moeten maken. Omdat websites vaak veel informatie in een gebruikersvriendelijk formaat organiseren, is dit ook een goed moment om te bekijken of je inhoudelijk nog wat mist, voordat je begint met het ontwerpen.

Maak de websitemap

Dit zijn de overzichtsstructuren die de website zullen omvatten, wat wordt gedaan na het plannen van het web design. Het plannen van de sitemap, voorafgaand aan het werken aan een websiteontwerp heeft verschillende voordelen. Aangezien je jouw ontwerp rond de belangrijkste pagina’s kan bouwen, kun je de websitenavigatie efficiĆ«nter ontwikkelen, en je krijg een algemeen idee van de inhoud die nog moet worden geschreven en beoordeeld.

Webontwerp

De derde stap van het web design proces is om te ontwerpen hoe de website eruit zal zien. In deze stap wordt een wireframe voor websites gemaakt met elementaire webpagina-elementen, zoals de koptekst, navigatie, widgets en vele anderen. Het kan een uitdaging zijn, omdat je ervoor moet zorgen dat het in evenwicht is en goed functioneert. Dit betekent dat je de intentie achter elk ontwerp, moet controleren. Je moet dus veel informatie verzamelen om stappen te ontdekken en te plannen om je web design te verbeteren. Ontwerpen moeten ook geschikt zijn voor inhoud, dus je moet rekening houden met het aantal kijkers dat toegang heeft tot jouw pagina. Je moet ervoor zorgen dat je vertaalt naar code. Gebruik ten slotte deze stap om het algemene uiterlijk van de website bij de klant te finaliseren en beslissingen voor kleuren, typografie en afbeeldingen te bespreken. Bevestig het ontwerp met de klant voordat je verdergaat met een ontwikkeling.

Ontwikkeling

Bij deze stap wordt het websiteontwerp vertaald naar de werkelijke code die de website doet functioneren. Deze fase kan de langste zijn, dus het kan enige tijd duren voordat deze volledig functioneel is.

Lancering

Eindelijk is het tijd om de website te lanceren. Aangezien er zoveel stappen nodig zijn om een website te lanceren, is het een goed idee om een checklist te gebruiken om ervoor te zorgen dat je geen stapsgewijze beoordeling van al de webontwerpinformatie hebt gemist.

 

Bron: Ecommerce webshops