Tips voor stage lopen

Tips voor je voorbereiding op de stage:

 

 

Tips voor tijdens de stage:

1. leer je collega’s kennen

Praat met je collega’s, vraag naar iemand zijn interesses, werkervaring en dergelijke. Nieuwe mensen leren kennen is ook een onderdeel van stage lopen!

2. Wees sociaal

Sluit jezelf niet af van de rest, ga mee lunchen met de groep als je wordt meegevraagd. Probeer zoveel mogelijk betrokken te worden bij het bedrijf en je collega’s.

3. Doelen

Stel voor de stage en tijdens de stage doelen voor jezelf. Dit kunnen opdrachten zijn maar ook persoonlijke uitdagingen, hierdoor leer een stuk meer tijdens je stage.

4. Stel vragen

Stel vragen wanneer dat nodig is. Als stagiair is het juist heel logisch dat je dingen vraagt, je bent namelijk nog aan het leren.

5. Vraag om feedback

Vraag feedback op je werk, ook op kleinere opdrachten. Van feedback kan je alleen maar leren, iemand anders kan heel anders tegen de dingen aankijken dan jij.

6. Wees professioneel

Stel je professioneel op tijdens je stage, zorg ervoor dat je alles netjes in orde hebt, dat je op tijd komt, draag fatsoenlijke kleding en communiceer goed met je stagebegeleider.

7. Hou jezelf bezig en maak jezelf nuttig

Vraag om werk bij je stagebegeleider, als je een opdracht af hebt moet je niet voor je uit gaan staren. Vraag gerust of er nog iets is waar jij bij kan helpen.

Let daarnaast ook goed op dat je niet teveel opdrachten van iedereen krijgt, je moet de opdrachten namelijk wel op tijd af kunnen maken. Dit betekent niet dat je alle extra opdrachten moet afslaan, maar plan wel goed je tijd in.

8. Hou een logboek bij

Door een logboek bij te houden heb je tijdens maar ook na de stage een duidelijk overzicht van wat je hebt gedaan. Zo kan je van tijd tot tijd goed reflecteren hoe de stage verloopt.