Waaraan moet je denken bij het schrijven van een gastblog?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel in jouw SEO werkzaamheden. Zelfs de beste online marketing bureau’s doen hieraan. De beste vorm om externe link te laten plaatsen is een gastblog. Je plaats hierbij een door jou geschreven artikel op de website van een ander. Meestal worden hier eisen aan gesteld en om je hierop voor te bereiden heb je hier een checklist.

 

Onderwerp bepalen

Je plaats een blog om de online vindbaarheid van jouwe website te verhogen. Zoek om deze reden een zoekwoord uit waarop jij beter wilt scoren. Aangezien je altijd wel 2 links mag plaatsen in een blog is het verstandig om deze alvast de selecteren. Je weet zo hoe jouw artikel geschreven moet worden. Je schrijft namelijk om deze woorden heen. Selecteer de twee pagina’s van jouw website uit die bij deze links passen en plaats deze op het zoekwoord.

 

Voorwaardes voor het plaatsen van een gastblog

Bij het plaatsen van een gastblog geeft die partij vaak regeltjes mee. Hieronder een samenvatting van wat ik vaak tegenkom:

Geschikte website

Allereerst moet jij een website vinden die past bij jouw blog en bij jouw website. Dit is niet alleen een eis van die website, maar moet er ook eentje voor jezelf zijn. Google is niet gek en wilt dat informatie bij elkaar past. Logisch, want wat heeft een meubelwinkel website nou te zoeken op een kraamzorg website

Unieke tekst

De content moet speciaal voor die website geschreven zijn en mag niet ergens anders van gekopieerd zijn.

Lengte van artikel

Een artikel moet minimaal 300 woorden bevatten. Sommige websites eisen zelfs langer, maar 300 woorden komt het meeste voor. Dit komt doordat het ten eerste niet echt een informatief artikel is als het een klein tekstje. Daarnaast waardeert Google een lange tekst meer en is de pagina en link meer waard.

Informatief geschreven

De tekst moet een informerende invalshoek hebben. Je mag jouw product niet promoten en zelfs ook niet noemen. Je moet de links dus slim verwerken in de tekst.

Rechten vrije foto

Bij een blog hoort een afbeelding. Deze moet altijd rechten vrij zijn. Je kunt de foto’s van websites als Shutterstock halen of zoek een gratis variant van deze website.