Stage in social media

Wat nou als je aan het studeren bent en je moet een stage gaan zoeken? Je studeert communicatiewetenschappen, maar wat voor een stage kan je dan doen? Je weet wel zeker dat je wilt gaan werken in online marketing, maar nog niet exact wat je daar wilt doen. Waarom dan niet een stage waarbij je bezig bent met alle sociale media die je zelf ook gebruikt? Een social media stage is dan perfect voor jou.

Het lopen van een stage is een flinke toevoeging aan jouw kennis, netwerk en cv ontwikkeling. Je leert de boekenkennis uit je studie toe te passen in de praktijk. Een stage is hard werken en je verdient niet super veel, maar het is wel een investering in jezelf. Doordat je fulltime aan de slag bent bij een bedrijf leer je in een korte tijd ontzettend veel. Je krijgt allerlei taken mee uit het bedrijf en ziet hoe je ook werkelijk je geld kan gaan verdienen met al jouw kennis. Bovendien komt het regelmatig voor dat stagiaires een baan aangeboden krijgen bij het bedrijf waar zij stage hebben gelopen. Ze zijn tenslotte al bekend met jou en hoe je werkt. Je bent in feite al ingewerkt en kan dus zo aan de slag. Dit keer natuurlijk wel tegen een fulltime salaris.

Dit was wel wat algemene informatie over stages. Maar wat zijn dan de voordelen aan een social media stage. Nou het feit dat het super interessant en relevant is. Bovendien wordt social media alleen maar groter en groter waardoor deze kennis ook alleen maar belangrijker wordt. De populaire social media van het moment zijn Instagram, Facebook, Twitter en Snapchat, al neemt de populariteit van die laatste wel sterk af sinds Instagram ook de storie functie heeft toegevoegd. Daarnaast ligt Facebook onder vuur door het lekken en verkopen van gegevens aan bepaalde partijen om zo de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Dit soort gebeurtenissen zorgen ervoor dat de social media wereld interessant is en altijd zal blijven. Tijdens een stage leer je om deze sociale media te gebruiken met commerciële doeleinden. De marketingbudgetten van bedrijven worden meer en meer gespendeerd aan sociale media kanalen.

Kortom een social media stage wordt met de tijd alleen maar belangrijker omdat sociale media een steeds grotere rol zullen gaan spelen in ons dagelijks leven. Daarnaast is het onwijs interessant, mede doordat je het zelf zo vaak gebruikt. Je kan wel zeggen dat dit soort stages op het online marketinggebied de toekomst zijn.