Online marketing stage – social media

Je studeert commerciële economie en je derde jaar breekt aan. Het is tijd om stage te lopen. Als eerste moet je voor jezelf duidelijk hebben in welk vakgebied je geïnteresseerd bent. Als je bijvoorbeeld social media marketing erg interessant vindt , dan kun je op zoek gaan naar een online marketing of social media stage. Je spit waarschijnlijk het internet door, op zoek naar de beste vacature. Je stuurt een killer cv op en je mag op gesprek komen. Je wordt aangenomen en de stage is binnen.

Waar ligt mijn interesse?

Soms is het best wel moeilijk om erachter te komen welk vakgebied bij je past. Dit is een van de redenen waarom je stage handig is voor je ontwikkeling. Dan moet je wel eerst weten waar je interesse ligt zodat je weet waar je stage wilt lopen. Je kunt hier achter komen tijdens je studie, er zullen vakken zijn die je erg interesseren maar ook vakken die je liever niet volgt. Je zal dan denken, ik ga stage lopen bijvoorbeeld in de online marketing omdat je dit een erg interessant vak vindt, maar je kunt ook juist stage lopen in een vakgebied wat je minder interessant vindt. Je kan er tijdens de stage namelijk achter komen dat het in de praktijk anders werkt en dat je het stiekem wel heel tof is. Als je er tijdens je stage achter komt dat het vakgebied niks voor jou is, dan weet je dat je later niet in dit vakgebied aan de slag moet gaan.

Social media stage vs online marketing stage

Je bent er achter gekomen dat social media marketing helemaal jouw ding is. Moet je dan op zoek naar een online marketing stage of een social media stage? Het kan allebei! Social media marketing is valt vaak onder online marketing. Als je een online marketing stage loopt zal je hier kennis mee maken, echter is dit een van de vele onderdelen van online marketing dus zal je ook andere taken uit moeten voeren. Dat kan positief en negatief zijn. Je kunt erachter komen dat andere werkzaamheden ook bij je passen maar als de werkzaamheden niet bij je passen zal je stage wat minder leuk zijn.

Grote bedrijven hebben vaak meerdere afdelingen en kunnen dan ook een aparte social media afdeling hebben. Als je op zo een afdeling stage gaat lopen zul je dus alleen maar bezig zijn met social media. Het kan ook zijn dat je tijdens de stage merkt dat social media marketing niks voor jou is, dan zal de stage voor je gevoel erg lang duren. Mocht de social media wel bij je passen, dan heb je het waarschijnlijk erg naar je zin tijdens je stage. Helaas zijn er minder van zulk soort stages te vinden als je het vergelijkt met online marketing stages. Daarom zal je goed moeten zoeken naar een social media stage. Een wat kleinere onderneming waar je misschien terecht kunt, is Marketing Groningen Convident.

Solliciteren

Zodra je de juiste stage gevonden hebt moet je gaan solliciteren. Het is dan erg belangrijk dat je een goed cv en een goede sollicitatiebrief in stuurt. Vergeet niet om je social media op orde te hebben. Je wilt niet afgewezen worden omdat er foto’s te vinden zijn waar je dronken op staat. Zorg er dus voor dat je hier op let. Check je LinkedIn, twitter en Facebook profiel zodat je ze nog in orde kunt maken. Google jezelf ook even, mochten hier foto’s op staan die je liever niet aan de wereld laat zien, dan kan je deze laten verwijderen door Google.