Social media marketing ervaring opdoen? Ga stage lopen!

Dagelijks zijn er bedrijven op zoek naar stagiairs van verschillende niveaus om stage te komen lopen bij de marketingafdeling. Of je nu aan de universiteit studeert, HBO of MBO doet: voor iedere student is er wel ergens plek, want social media marketing is populairder dan ooit. Bijna elk bedrijf heeft ermee te maken en hoewel het ene bedrijf nog in de kinderschoenen staat wat betreft social media marketing en het andere al volop gespecialiseerd is, blijft het een uitdaging om stage te lopen in deze branche.

Wat is social media marketing?

Bij social media marketing draait het allemaal om marketing en communicatie via social media. Verschillende social media kanalen worden ingezet om bepaalde marketing doelstellingen te behalen. Social media marketing is een handig en populair middel om bijvoorbeeld de klantenkring te vergroten door middel van het plaatsen van verschillende content. Uiteindelijk kan een goede social media marketing strategie zorgen voor een groei van het bedrijf en een goede relatie met de klant. Dankzij goede communicatie met de klant kan het bedrijf in hun behoeftes voorzien door hier op in te spelen.

Jouw taken tijdens de stage

Wanneer je aan de slag gaat als social media marketing stagiair, verschilt het per bedrijf welke rol jij hierin gaat spelen. Het ene bedrijf heeft al een goedlopende strategie waar je direct dagelijkse taken krijgt zoals het verzorgen van SEO-content of het onderhouden van contact met de klant via social media. Het andere bedrijf is nog zoekende, maar dat kan jou de mogelijkheid geven je kennis op de vrije loop te laten en deze uitdaging aan te gaan. Met gebruik van social media als Instagram, Facebook en Twitter kun je de social media marketing van dit bedrijf laten opbloeien.

Vind vandaag nog een social media stage

Op deze site vind je een overzicht van de bedrijven die een social media marketing stagiair zoeken. Zo kun je gemakkelijk en snel solliciteren en wie weet vind je binnen korte tijd wel een hele leuke stage! Je vindt hier stages voor alle niveaus, dus er is altijd wel een mogelijkheid op het vinden van een stage.