Hoe video’s bijdragen aan betere SEO resultaten

Video’s nemen een steeds grotere rol is als communicatiemiddel. Niet alleen in websites, maar ook in de sociale media zie je het belang van video’s steeds meer naar voren komen. Hoe kun jij hier nou het beste mee omgaan om hier op SEO gebied ook de vruchten van te plukken?

Video’s als communicatiemiddel

Waarom video’s gebruiken? Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dit weten we ondertussen allemaal. Dit gaat echter over een afbeelding , niet eens een langdurig bewegend beeld. Moet je nagaan hoeveel woorden je hiervoor nodig zult hebben. Video’s zijn hierdoor geschikt om complexe informatie over te dragen. Een bijkomend voordeel vaan video is dat je een gevoel of sfeer mee kunt geven aan de content. Met tekst is dit lastiger of soms niet haalbaar. Oke, de kracht van video is duidelijk, maar hoe zorgt het voor een betere online vindbaarheid?

Beter gevonden worden dankzij video’s

Om te begrijpen hoe je dit middel in kunt zetten is het handig als je al het een en ander van zoekmachine optimalisatie weet. Het werkt namelijk vrijwel hetzelfde als de SEO die je gewend bent. Wat moet je doen?

Keywords

Zoek de keywords uit waarop jij graag gevonden wilt worden. Niet alleen Google werkt moet zoekwoorden, ook Youtube gebruikt deze methode om de juiste content aan de bezoekers voor te schotelen.

Beschrijvingen

Wanneer je een video op Youtube plaats kan ik je op verschillende manieren beschrijvingen toevoegen. Denk hierbij aan de titel, maar ook de beschrijving onder de video. Verwerk hier de belangrijke zoekwoorden. Denk ook aan een videotranscript waarin je de video uitschrijft. Dit kan allemaal gelezen worden door  youtube waardoor het makkelijker is om jouw content te begrijpen.

Video’s op website

De regel die hiervoor geld is één video per pagina. Dit helpt jou om de video op een specifiek zoekwoord (met bijbehorende pagina) te beperken. Daarnaast kan Google het zoekwoord beter koppelen aan de video. Win win situatie.