Medium online

Carrière maken met social media

Social media is al enige jaren een essentieel onderdeel van de communicatiestrategie van nagenoeg elk degelijk bedrijf. Het is van groot belang om toegankelijk te zijn voor je klanten en regelmatig in de tijdlijn van je prospects te verschijnen. Als je een social media stage hebt afgerond, weet je dit natuurlijk als geen ander! Misschien ben je wel nieuwsgierig naar wat voor soort bedrijven je dan terecht kunt als je eenmaal je social media stage hebt afgerond. In deze blog geven we een grove schets van hoe een carrière eruit ziet gebaseerd op kennis en ervaring met social media. 

Online marketing 

Social media is onderdeel van een gezonde online marketing strategie. Het kan hierbij gaan om het verbeteren van de klantrelatie, het aanschrijven van nieuwe business of het genereren van bekendheid. Daarnaast wordt tegenwoordig ook veel klantenservice geboden via social media kanalen. Klantenservice valt natuurlijk ook onder marketing en communicatie. Er zijn veel online marketing bedrijven waar je terecht kunt als je ervaring hebt in de sociale media. Dit zijn doorgaans bedrijven die erop gericht zijn om de omzet van hun klanten verder de doen verhogen door middel van het inzetten van adequate online marketing kanalen zoals Google Ads, Search Engine Optimization (SEO) en het Inzetten van social media.

Trendwatching 

Het interessante van social media is dat het door heel veel mensen gebruikt wordt. Hierdoor kun je dus heel veel informatie uit de tijdlijnen en publieke posts halen die gerelateerd zijn er bepaalde demografische profielen. Ook vallen er bepaalde sentimenten op te maken door de populariteit en de discussies van en bij de diverse social media berichten door te spitten. Dit is niet alleen interessant voor nieuwsberichten en verslaggeving, maar is voor bedrijven die er belang bij hebben om de laatste ontwikkelingen op de voet te kunnen volgen, van essentieel belang om een strategie te kunnen bepalen.