Hoe je echt geld kunt verdienen met Youtube

Het gemak en het verre bereik van internet hebben miljoenen mensen de mogelijkheid gegeven om geld te verdienen met zo ongeveer elke vaardigheid, talent of kans.

In het bijzonder ziet je consequent dat YouTube naar de top stijgt in artikelen over het verdienen van geld vanuit huis. Hoewel je zeker geld kunt verdienen met YouTube, wordt dat doel meestal niet bereikt op de traditionele manier. Om geld te verdienen met YouTube moet je een beetje dieper graven en een duurzame strategie ontwikkelen.

 

De uitdagingen om geld te verdienen met YouTube

De YouTube-mythe gaat als volgt: post enkele video’s, trek kijkers aan en stort je vervolgens op inkomsten uit advertenties. Het klinkt eenvoudig en moeiteloos. De realiteit is echter dat je geen gezond inkomen kunt verdienen op basis van de advertentie-inkomsten van YouTube alleen. Zelfs als adverteerders een behoorlijk bedrag betalen om hun producten via videoadvertenties te promoten, komt slechts een deel van hun uitgaven ooit in de zakken van content makers. Met andere woorden, je gaat maar een paar duizend euro verdienen voor elke miljoen weergaven. En vergis je niet, het krijgen van miljoenen views is een hele uitdaging, tenzij je views gaat kopen. Het goede nieuws is dat YouTube-advertenties niet de enige inkomsten genererende kansen zijn voor creatieve individuen die bereid zijn hard te werken.

 

Alternatieve oplossingen voor het genereren van YouTube-inkomsten

Om een ​​gezond inkomen van YouTube te verdienen, stop je met het bekijken van dat platform als medium op zichzelf waar je geld mee kunt verdienen. Denk in plaats daarvan aan YouTube als katalysator. De echte manier om geld te verdienen met YouTube is om gebruik te maken van zijn enorme netwerk. We geven je een aantal goede voorbeelden:

 

1. Verkoop je eigen goederen met Shopify

Wist je dat YouTube de op één na grootste zoekmachine ter wereld is achter Google? Vanuit marketingoogpunt is het niet logisch om deze enorme bron te negeren. Een van de beste mogelijkheden om geld te verdienen is om YouTube te gebruiken om je eigen fysieke producten te verkopen. Laten we aannemen dat je al een product hebt om te verkopen. Je kunt een e-commerce bedrijf opzetten met behulp van een hulpmiddel als Shopify en vervolgens video’s produceren die passen in de niche van je product. Aan het einde van de video’s kun je CTA’s produceren die verkeer naar je bestemmingspagina’s van je producten leiden. Als je een goed product hebt en je video’s eenvoudig en aantrekkelijk zijn, werkt deze trechter bijna altijd.

 

2. Verkoop premiumvideo’s met Yondo

Als het je uiteindelijke doel is om daadwerkelijk geld te verdienen met video’s, is er een veel betere optie dan eenvoudigweg te vertrouwen op je miezerige toewijzing van advertentie-inkomsten. Maak in plaats daarvan een YouTube-kanaal en bouw een publiek op. Het primaire doel is om deze doelgroep te betrekken en een merknaam te bouwen. Als je eenmaal een reputatie hebt opgebouwd, begin je vervolgens verkeer naar je eigen bestemmingspagina’s te leiden. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een oplossing zoals Yondo te gebruiken, waarmee je je eigen winkel kunt maken die video-inhoud op aanvraag verkoopt met je eigen domein. Je kunt pay-per-view, maandelijkse abonnementen of iets daar tussenin verkopen. Het beste van alles is dat jij je prijs kunt bepalen en dat je de opbrengst niet met YouTube hoeft te delen.

 

3. Rechtstreeks verkeer naar gelieerde links

Affiliate marketing is natuurlijk een enorm populaire online kans om geld te verdienen. Het probleem is dat zo veel affiliate marketeers niet de moeite doen om daadwerkelijk een aanzienlijk inkomen te genereren. In plaats van te vertrouwen op statische blogs om mensen naar affiliate links te leiden, kun je ook een levendig YouTube-kanaal creëren en het als de primaire katalysator gebruiken. Terwijl het internet steeds meer de video als primaire vorm van inhoud gebruikt, kun je de trends voorblijven en nu beginnen te profiteren.

 

4. Trek sponsors aan

Als je de meest succesvolle YouTubers bestudeert, zie je de sponsoring en advertenties die ze hebben in hun video-opnames. Deze deals zijn kansen die de videomakers op zichzelf hebben ontdekt. Het leuke van sponsoring is dat je YouTube geen deel hoeft te geven. Bovendien kun je elke gewenste overeenkomst sluiten op basis van vertoningen en de grootte van je doelgroep. In de meeste gevallen is het aantal inkomsten dat je genereert via sponsoring aanzienlijk meer dan de advertentie-inkomsten van YouTube. Ondertussen kun je nog steeds advertentie-inkomsten genereren. Het is dus alsof je twee bronnen van inkomsten uit dezelfde video krijgt.

 

5. Live spreekbeurten

Werk ten slotte aan je YouTube-reputatie en trek live spreekbeurten aan. Als het YouTube-kanaal dat je produceert is gericht op een specifieke niche of publiek, doe dan wat onderzoek naar jaarlijkse conferenties of andere branche-evenementen met belangrijke sprekers. Gebruik vervolgens je YouTube-statistieken en enkele van je beste clips om een ​​pakket samen te stellen met de regisseurs van deze evenementen. Live spreekbeurten kunnen erg lucratief zijn. Het is mogelijk om duizenden euro’s te genereren met een presentatie van slechts een uur. Zorg er dus voor dat je op zoek gaat naar deze kansen en negeer nooit een kans om je publiek te laten groeien.

 

Tot slot

Kun je echt geld verdienen met YouTube? Absoluut. Kun je massaal inkomsten genereren door te vertrouwen op advertentie-inkomsten op basis van views? Waarschijnlijk niet. In plaats daarvan moet je manieren vinden waarop je gebruik kunt maken van het YouTube-netwerk om inkomstenstromen te genereren.