Vier tips om de leukste stage ooit te vinden

Bakker, tandarts of brandweerman. Uitvinden wat voor beroep je later gaat doen is soms nog wel een opgave. Scholen vinden het dan ook belangrijk dat elke student stage loopt. Maar hoe kom je aan een leuke stage? Hieronder vier tips.

  1. Begin niet een week van te voren

Uitstellen is iets wat iedereen wel eens doet. Maar bij een stage vinden werkt het niet efficiënt. Veel bedrijven hebben het erg druk en krijgen duizenden e-mails in een week. Reken maar dat jouw e-mail als laatst gelezen wordt. En als het überhaupt gelezen wordt, moet je nog maar hopen op een antwoord.

  1. Gebruik het web

Het internet staat vol met websites die zich richten op stages. Deze stage websites helpen je verder met het vinden van de ultieme stage. Hierop kan je bijvoorbeeld verschillende beroepskeuzetesten doen. Daarnaast plaatsen bedrijven vaak op social media kanalen of ze opzoek zijn naar een stagiair.

  1. Via via

Laat je familie, vrienden en kennissen weten dat je op zoek bent naar een stage. Je zou verbaasd zijn hoe goed je eigen netwerk je kan helpen. Bovendien vinden ze het nog leuk, als je ze om hulp vraagt.

  1. Uitdaging

Zoek een uitdagende stage. Je kan wel een stagebedrijf vinden die je uren blindelings Stage lopen bij een bedrijf die je uren blindelings aftekent zonder te controleren of je bent geweest klinkt misschien heel fijn. Je hebt hier alleen jezelf mee, want dan weet je nog niet of het beroep bij je past. Bovendien wil elke studieloopbaanbegeleider een stageverslag zien en als je er niet of weinig bent geweest, kun je die ook niet goed maken.